Recent Changes - Search:
Favoritbild:


Lena Larsman
Ugglevägen 6
438 38 Landvetter
Tfn 0730 917223
lena.larsman@gmail.com

edit
internal info
----

Info

Välkommen

Tibbarna och jag på kennel Dorje hälsar er välkomna till vår hemsida. Dorje är tibetanska och är en av de åtta lyckobringande symbolerna inom lamaismen i Tibet. Dorje är symbolen för metod och medkänsla. Namnet Dorje är för mig också ett minne av min första hund som var en newfoundland vars namn var Dore som är ett fornnordiskt namn. Bilden ovan är en oljemålning av "Heaven" , dotter till Yang, som tyvärr gick bort alldeles för tidigt.

En kort presentation av kenneln

Jag har sedan 1984 varit lycklig ägare av tibetansk terrier. Min första tibbe, Chad-Mo-Kimla, kom från Kennel Ahra-Kim och tillsammans med Kyang´s Domang blev det början på Kennel Dorje.

"Yang ", Dorje´s Yang-Sum-Ka, föddes i min första kull. Han var och är min ledstjärna inom tibetansk terrier, en helt underbar hund som gav allt i alla lägen både hemma och i utställningsringen. Vi saknar honom otroligt och det finns inte någon som kan ta hans plats i våra hjärtan, det har varit en lycka att få leva 15 år tillsammans med honom. Yang finns presenterad i Gamla Favoriter på den Gamla Hemsidan tillsamman med andra härliga tibbar som har berikat våra liv.

I huset finns idag Himla, 7 år, med sina döttrar Gullan och Troll, 4 år. Brodern Douglas bor hos Linda med familj i Mölnlycke tillsammans med två "papillonbröder". Mera information finner du under Team Dorje eller i Galleri, gamla hemsidan.

Min uppfödning är liten, en kull om året ibland bara vartannat år , men de är desto mer efterlängtade när de väl kommer.

Information om mina senaste kullar finner ni under Valpar. Välkomna in på en titt.

Min första kontakt med tibetansk terrier var på en utställning och det var kärlek vid första ögonkastet och det är en kärlek som bara blir starkare för varje tibetansk terrier jag får förmånen att lära känna. Att leva med tibetansk terrier är en utmaning varje dag.

Mycket mer bilder och information finns på den gamla hemsidan, titta gärna in där.

Rasstandard och mycket mer information finner Du på TTS hemsida som du hittar under Länkar.

LENA

edit

Edit - History - Print - Recent Changes - Search
Page last modified on February 21, 2022, at 06:25 PM