Recent Changes - Search:
Favoritbild:


Lena Larsman
Ugglevägen 6
438 38 Landvetter
Tfn 0730 917223
lena.larsman@gmail.com

edit
internal info
----

Utstallning

Här kommer vi att skryta om våra "Dorjiters" framgångar i utställningsringen.Vi startar fr o m helgen 19-20 Maj 2007. För tidigare resultat mm titta gärna in på den gamla hemsidan.

December 2022

Lite uppdatering av året som gått är verkligen på sin plats! Några utställningar har det blivit med mycket bra resultat både för Himla och Troll. Troll har varit i Norge och fått sitt cert, alltså kan vi lägga till Norsk champion i hennes titlar. Några BIR har hon även lyckats knipa och roligast var nog i Ronneby där mamma Himla placerade sig som 2:a i Btkl och dessutom Bästa Veteran. Blev en intensiv dag i hettan! Himlas bedrift detta år blir att hon får titeln Guldveteran tik 2022, kul! Året avslutadesför vår del med Växjö Int utställning i november och det kunde knappast bli bättre då Troll blev BIR, nu ska vi njuta av helger och laddar för omstart i samband med My Dog i jannuari 2023.

December, 2021

Lilla Troll var anmäld till Backamo i augusti som var hennes enda officiella utställningen under 2021 och fick det sista certet för sitt championat och kan numera titulera sig S&DK Uch. Nu håller jag tummarna för att det under 2022 kan bli lite fler utställningar, vi längtar verkligen till att träffa hundfolk och tibbevänner igen!

Augusti, 2021

Lite ringrostiga var vi nog, både hundarna och jag, men vi får vara nöjda med resultaten på TTS-specialerna 3-4 juli trots hetta och stekande sol. På lördagen i Strängnäs var bara Troll anmäld, vi behövde en mjukstart. Hon gjorde bra ifrån sig och vann sin klass med HP samt placerade sig som 2:a Bästa tik. På söndagen var mamma Himla och syster Gullan också anmälda och med hjälp gick det att visa upp alla tre trots att två gick i samma klass, TACK Kajsa! Troll blev 2:a i sin klass med HP, Gullan oplacerad men jag var överlycklig över att hon verkade uppskatta tiden i ringen och på bordet. Sedan var det mamma Himlas tur och hon hade säkert saknat utställning för hon visade sig från sin bästa sida och vann sin klass med HP. Bättre kunde det knappast bli tyckte jag men Himla fortsatte att showa och till min och många andras förvåning gick hon upp och blev Bästa tik och inte nog med det även BIR. Känslan att få vinna detta med Himla var obeskrivlig! Bild finns under favoritbilden.

April, 2020

Vi hade stora utställningsplaner för 2020 men ett visst virus satte stopp för detta.Inga utställningar i sikte men vi väntar och hoppas på att allt kan komma igång lite framåt sensommaren om inte kommer det ju ett nytt år snart !

Augusti, 2019

Vi har varit sparsamma med att visa upp oss i ringarna men specialen i Västerås kunde vi inte avstå från och tur var väl det! Vårt lilla svarta Troll charmade domaren Maria Brunell, Kennel Abso Seng Kyi, i allra högsta grad och knep BIR:et till min och många andras glada förvåning. Skall bli kul att följa denna svarta pärla som inte är stor men naggande go och påminner mig så mycket om mina första tibbar, det är en stor glädje för mig! Douglas har också visat framtassarna och haft fina placeringar med CK och även tagit sitt första Cert i Danmark där han även blev BIM, jättekul att det går så bra för Linda och Douglas, de är ett fint ekipage i ringen !

Juli, 2019

Plötsligt var sommaren här! Kanske på sin plats för lite uppdatering. Troll har varit i farten och fått fina placeringar och dessutom ytterligare ett cert. Dessutom tog vi en tripp till Nyköping i Danmark där det denna helg var 4 utställningar. Det blev en mycket lyckad resa, Troll blev BIR x 2 och mamma Himla 2:a i btkl med cert på söndagen. En vecka senare var det dags för Tångahed, SvKTR utställning lördag och TTS-special söndag. Jag och många med mig blev glatt överraskade då Himla blev BIM och tog sitt sista cert vilket ledde till att hon kunde titulera sig Svensk och Dansk utställningschampion , dottern Troll var inte sämre utan knept r-cert. Även Douglas och Britta visade upp sig, båda fick fina kritiker men domaren tyckte att de var något för stora. Dagen efter vann Troll sin klass med HP och Himla placerade sig 3:a i sin klass med HP. Douglas blev 2:a i sin klass. Britta placerade sig bra i sin klass och fick även hon HP. Efter dessa intensiva helger beslutade jag mig för lite semester från ringarna och passar på att sköta om hus och trädgård.

April, 2019

Liten ringrapport är kanske på sin plats. Britta, Troll och Douglas var i farten på My Dog. Kul var att lilla Troll blev Bästa Junior båda dagarna, Douglas var BIM Junior ena dagen. Nästa utställning blev Malmö där Douglas och Troll var anmälda. Douglas fick en fin kritik med excellent och Troll blev 2:a i juniorklass med CK, skall bli spännande att följa dessa två under kommande säsong. Britta saknar ett Cacib för sin internationella titel så det har blivit resa både till Norge och Finland med bra resultat men tyvärr inte med det vi önskade så det blir att försöka igen. Gullan har fått träna en del på att visa sig i ringen och verkar börja uppskatta det igen, kanske spökåldern är över för denna gången! Hon tog examen i Varberg på TTS inoff utställning där hon placerade sig som trea i vuxenklassen med HP och verkade tycka att det var ganska kul att visa upp sig, vi jobbar vidare och förhoppningsvis kommer även Gullan ut i ringarna denna sommar. Nu tar vi paus ett tag och återkommer längre fram i vår.

December, 2018

Vi har varit sparsamma i ringarna denna hösten men på sista utomhusutställningen i Eslöv visade Troll framtassar och tog cert och placerade sig som 2:a bästa tik detta trots ösregn och stormvindar, härligt! Britta fortsätter att placera sig på bästa tik klasserna och riktigt duktig var hon på Tibethund där en hon blev 3:a bästa tik för rasspecialisten Christoffer Habig. Gullan får agera sällskapsdam, hon uppskattar inte utställning för tillfället men vi jobbar på det. Douglas och Linda har också visat upp sig i ringen med bra resultat. Nu avslutar vi med Stora Stockholm och därefter blir det rivstart på My Dog.

Juli, 2018

Valptrion har varit på några utställningar i sommar och alla tre har kammat BIR/BIM rosetter, lovar gott inför framtiden. Britta har varit i farten lite mer och resultaten kan vi inte klaga på, BIM och flera placeringar i BTKL. Himla är inte riktigt på topp än efter valpkullen och får avstå från ringen en tid tills pälsen kommit tillbaka, inte lätt när småflickorna busar och gärna hänger i pälsen på henne.

April, 2018

Douglas, Gullan och Troll har debuterat i ringarna 4,5 mån gamla på TTS inoff i Varberg. Douglas blev BIR-valp och 2:a i grupp 9,stort GRATTIS till Linda det gjorde ni bra. Gullan och Troll placerade sig 2:a och 3:a med HP i sin klass och visade sig med bravur. Så på det hela var det en lyckad debut för alla, bådar gott inför framtiden!

Mars, 2018

Här har inte hänt så mycket! Den enda i gänget som varit ute i ringarna är Britta som startade säsongen med My Dog med CK i championklass. Sedan har Kajsa varit i både Danmark och Norge med henne vilket resulterade i BIR och BIM och cert, bättre kan det inte bli! Himla får vara hemma och odla päls men till våren/sommaren planerar vi några utställningar och naturligtvis skall småttingarna också visas upp det ser vi framemot !

Oktober 2017

Britta debuterade i augusti efter sin konvalescens och fick sitt sista cert och kan numer titulera sig Svensk uställningschampion. Himla har visat upp sig lite under sommaren och placerat sig bra med ett cert och ett antal förargliga reserv-cert. Nu har vi bestämt att säsongen är slut för hennes del och hon får förhoppningsvis ägna sig åt vara mamma i höst så tar vi nya tag 2018. Himla har också gjort ett besök i vårt grannland Danmark vilket resulterade i cert, BIM och en tjusig titel "H.C Andersen Vinder 2017", jätteglada blev vi för det!

Maj 2017

Här har vi legat på latsidan men förhoppningsvis blir det fler resultat att rapportera under 2017. Utställningssäsongen har börjat bra för Himla, 2:a bästa tik cert och reserv-CACIB i Hässleholm, nu skall vi försöka att få det sista certet för championatet men av erfarenhet vet jag att det kan vara svårt.... vi skall ialla fall jobba på det. Britta blir hemmavid lite till och efter hennes 2-års dag i juni är det sista certet som gäller för hennes del också. Vi får se när året är slut var vi står då.

November 2016

Oj då, här var det längesedan jag skrev något! Visserligen har vi inte farit land och rike runt men nog har vi visat oss i ringarna även detta år, det är nog dags för en liten rapport. Vi börjar med gamlingen i gänget, Malte, som tog det lugnt i början av året men under sommaren visades han en del med toppresultat, det bästa var BIM & BIS-veteran på Öland som följdes upp med BIS-4 Veteran i Växjö senare under hösten. Men 2:a bästa hane på Tibethund och BIR & BIS-3 Veteran på Tibethund är inte dåligt presterat av denna 11-åriga gubbe som älskar att visa upp sig och rör sig som om han var en ungdom i ringen. Han sista utställning i år och kanske även under karriären blir troligen Lilla Stockholm. Himla har tagit ett sabbatsår men fick ändå följa med till Åland och visa upp sig vilket hon gjorde med bravur, 4.a bästa tik, R-cert och R-Cacib. Lilla Britta har vuxit till sig och har visats av både Kajsa och mig i ringarna med mycket bra resultat: 2 cert, 2 R-cert, CACIB och bra placeringar i bästa tik. Dessutom har hon blivit både Bästa junior och Bästa unghund på våra specialer, så vi kan säga och vi är mer än nöjda med hennes första år i ringarna!

December 2015

Mycket sparsamt tävlande under hösten och vintern och inga stora bedrifter att rapportera men och Himla och jag tar nya tag 2016. Malte vill nog gärna vara med och visa upp sig också men vi får se, med tanke på hans ålder är det dagsformen som gäller och ibland är viljan större än orken hos den gamle mannen.

Juli 2015

Malte,Moa och Himla har varit i farten. Moa som varit hemma och "vilat" sig i form efter valpkullen visade god form. Placerade sig med CK i stora championklasser i Tånga Hed och bästa resultat hitills är 4:a bästa tik i Borås slagen av bl a dottern Himla som var den dagens stora överraskning. Vem kunde tro att vår busa här hemma skulle gå upp i topp och ta sitt första cert och dessutom bli bästa tik precis 1 år gammal inte jag i alla fall, JÄTTEKUL! Malte har plockat sina CK och vunnit veteranklassen hanar med BIM eller BIR placeringar, bästa resultat för honom hitills är 3:a bästa hane i Boras och BIM-veteran. Detta året blev Borås mycket lyckad, 3 hundar anmälda alla placerade i bästa hane/tik klass, jättebra resultat. Nu får vi se hur resten av sommarens begivenheter avlöper och återkommer med resultat längre fram.

April 2015

Bra resultat från påskutställningen i Stockholm, Malte 4:a bästa hane, BIR-Veteran och ännu en titel, Svensk veteranvinnare 2015. Himla precis 9 månader gammal debuterade i juniorklass, skötte sig utmärkt 3:a i sin klass med excellent, det är vi jättenöjda med, vi tar det lugnt så här i början hon är fortfarande under utveckling och behöver mogna.

Januari/februari 2015

Första utställningen för säsongen blev My Dog för Malte och Himlas del. Resultaten blev blandade men bäst skötte sig Malte naturligtvis med BIM-Veteran båda dagarna och 4:a bästa hane söndag. Nu njuter vi av vinter och väntar på våren och vad den kan erbjuda.

December 22, 2014

Sista utställning för året var Stora Stockholm, blev fint resultat där, Malte BIM veteran och 4:a bästa hane. Halvsyrran Trixie visade att hon är på g... blev BIR-veteran och 3:dje bästa tik, stort grattis till Kajsa, "släkten är värst" ! Summering av detta sparsamma utställningsår är att Malte blev bästa veteranhane och som det ser ut idag 6:a på guldtibbelistan hanar, vi är jättenöjda med hans uppvisning i ringarna. Nu får vi alla på kennel Dorje vila så får vi se vad vi kan damma av till ringarna nästa år.

Oktober 6, 2014

Tibethund, en av årets stora begivenheter är avklarad. Malte var den enda dorjiterna som deltog denna gången och det gjorde han med gott resultat. Bästa veteran och BIS-3, det gjorde han bra den gamle mannen. Nu blir det en välbehövlig vila för honom inför sista utställningen för hans del detta år. Eventuellt kommer vi att visa upp lilla Himla senare under året när hon blivit tillräckligt gammal för ringarna. Är ganska skönt att inte ligga på vägarna denna årstiden så vi ser framemot våren och nästa säsong då kanske fler dorjiter får visa framtassarna.

Augusti 3, 2014

Några få utställningar har det blivit för Maltes del med BIR-veteran och med placering i bästa hanhundsklass som resultat så han fortsätter att göra bra i från sig den "gamle" ! Under augusti blir endast någon enstaka utställning som uppladdning inför Tibethund.

Juni 16, 2014

Kort rapport från helgen 30/5-1/6: lördag var endast Yab och Malte med, Yab fick excellent i en stor unghundsklass och det är vi jätteglada för. Malte vann sin veteranklass med CK och slutade sedan som BIM-veteran slagen av halvsyrran Trixie, det var vi oxå väldigt glada för. Söndagens TTS-special gav blandat resultat, Yab tyckte domaren var för "kraftig" vi får jobba på detta, det blir inte lätt med en så matglad herre som Yab. Malte föll i smaken och vann veteranklassen och placerade sig som 2:a bästa hane och till sista BIM-veteran. Moa var på strålande humör och var 2:a i sin klass med HP, kanske visste hon att det var sista utställningen på ett tag och ville visa att även hon kan i ringen. Kuma var 4:a i samma klass, lite för kraftig även hon, inte så konstigt då mor är lik sin son vad gäller matintresset! På hela taget var vi jättenöjda med helgen och nu pustar vi alla ut och tar det lugnt i några veckor innan nästa utställning som troligtvis blir Borås, allt hänger på när Moa tänker presentera de nya dorjiterna.

Maj 25, 2014

Några utställningar har vi hunnit med i vår, Malte är den som varit ute och luftat sig mest och resultaten kan vi inte klaga på antingen BIM eller BIR veteran och placering i bästa hanhundsklass på samtliga utställningar. Nu närmar sig en hektisk helg med SvKTR utställning och TTS-special och vi laddar för detta. Sedan är säsongen i full gång och vi får se vad vi hinner med då vi eventuellt väntar smått i början av juli.

Januari 15, 2014

Växjö blev 2013 års sista utställning, Malte var den enda som deltog av gänget. Detta var hans första utställning som veteran och resultatet blev BIR-veteran. Tyvärr hade vi aktiviteter på kvällen så det blev ingen entré i stora ringen denna gång utan ilfart hem för att hinna med Familjen Addams på kvällen. My Dog i Göteborg blev som vanligt en härlig tillställning med både arbete i TTS-monter med mycket tibbe-prat och utställning i 2 dagar. Malte BIR-veteran båda dagarna dessutom 3:a bästa hane dag 1 och 4:a bästa hane dagen efter. Trettondagen var fullspikad på eftermiddagen för min del alltså var det inte tänkt något deltagande i stora ringen men tack vara hjälpsamma tibbevänner ordnade sig detta. Stort TACK till Markus som visad Malte i ringen och Kajsa som såg till att göra honom presentabel och dessutom levererade hem honom. Inga utställningar planerade för tillfället, vi inväntar våren och bättre väglag.

September 9, 2013

Två specialer stod på programmet när vi startade upp hösten utställningssäsong. Första var i Köping för Paul Stanton som är rasspecialist och det var många år sedan jag ställde för honom så det var mycket intressant att höra hans åsikter. Döm av min förvåning när både Malte, Moa och Yab placerade sig i sina klasser med HP och som kronan på verket blev Malte BIR, det värmde i mitt "tibbehjärta" .Öland helgen efter blev kanske inte lika lyckad men Malte, Moa och Yab placerade sig i klasserna och det var jag jättenöjd med. Vädret var som vanligt härligt på solen och vindarnas ö och det blev en trevlig helg i glada tibbevänners sällskap.

Augusti 8, 2013

Semester, semester några veckor till !!

Juni 22, 2013

Yab har debuterat i ringen med blandat resultat. Han är och har ju alltid varit lite väl matglad, något som domarna tyckte satt sina spår dessutom hade han lite väl mycket tänder. Stackars Yab först tandläkarbesök och sedan bantning, men han är lika glad och mysig för det, kanske lite väl framfusig vi matbordet av förklarliga skäl. Moa och Malte har också dansat runt i ringarna med blandade resultat, inga större framgångar men godkänt med tanke på den hårda konkurrensen. Nu tar vi semester och syns inte i ringen igen förrän senare delen augusti.

Maj 2, 2013

Ingen i gänget har varit ut i ringen sedan januari men det kommer........ Däremot var Yab´s syster Juni med på TTS inofficiella utställning och så duktig hon var, blev bästa tik i åldersklassen 9-18 mån och BIM, Yab är faktiskt lite avundsjuk han hade gärna velat vara med. Vi alla här hemma glädjs med Åsa och Peter och hoppas av vi syns i ringen snart igen.

Januari 20, 2013

Nytt år och lite mjukstart på utställningssäsongen med deltagande en dag på My Dog i Göteborg. Resultatet klagar vi inte på, Malte 2:a bästa hane och Moa 3:a bästa tik. Ingen utställning inplanerad just nu vi får se vad våren har att erbjuda.

November 25, 2012

Mycket tidig morgon denna dag, Vinnarutställning i Lilleström Norge över dagen var det som gällde. Resultatet blev över förväntan, Malte och Moa tog sina sista Cacib och kan nu även titulera sig INT Uch. Malte som blev BIR fick dessutom en norsk vinnartitel, JÄTTEKUL!

Augusti 26, 2012

Shang och BM fortsätter att visa framtassarna i utställningsringen och han tog sitt sista cert i Backamo och kan nu titulera sig svensk utställningschampion. En stort TACK till Elisabeth som tar så väl hand om honom och BM som matchat fram honom till champion, själv har jag mest stått för borstandet, ett teamarbete som heter duga !

Augusti 6, 2012

Kort utställningsrapport för den intresserade. Valparna kom några dagar innan beräknat så Borås hanns med och både Malte och Moa placerade sig som 3 bästa hane respektive tik. Shangs bästa resultat hitills i sommar resulterade i hans andra cert, Britt-Marie och Elisabeth skall ha en stor eloge för att de matchade fram honom till detta när jag var hemma och pussade på valpar. TTS special i Kallebäck blev en trevlig dag med blandade resultat men största överraskningen var nog att Kennel Dorje lyckades bli bästa uppfödare i stark konkurrens, jättekul ! Det är inte ofta vi ställer upp i uppfödarklass desto roligare när det går så bra. Nu blir vi hemma några veckor och fostrar valpar så de är förberedda på den stora flytten.

Juni 18, 2012

Resan till Danmark blev över all förväntan. Denna gången fick Malte stanna hemma och som ressällskap hade vi pappa Beckis och halvsyrran Trixie istället. Domaren har jag ställt för många år tidigare och han var den förste domare som dömde fram min älskade Yang så det fanns vissa positiva vibbar.... Men vem trodde att goa Moa skulle falla honom i smaken,i alla fall inte jag så det blev verkligen en överraskning när det till slut stod mellan Moa och pappa Beckis och Moa drog det längsta strået! BIR, cert, CACIB och Köpenhamnsvinnare! Nu kan även Moa kalla sig nordisk champion till Maltes förtret. Nu tar vi utställningspaus i några veckor, kanske blir det Borås, det hänger på när valparna anländer.

Juni 11, 2012

Malte och Moa visade framtassarna på NKK`s utställning i Drammen, två nyblivna norska championat och för Maltes del även nordiskt championat blev resultatet. Nu är det Danmark kommande helg som gäller för Moa och vi håller tummarna för att turen håller i sig.

Maj 22, 2012

SvKTR:s utställning i Tånga Hed och specialen Munkfors är avklarade. Malte var den som höll fanan högst med placeringar 3:a resp 2:a bästa hane. Moa skötte sig också med beröm godkänt trots att hon är lite seg efter löpet men snart är hon tillbaka i gammal god form. Shang har också visat sig från sin bästa sida med bra resultat. Några utställningar kvar innan vi tar en välbehövlig semester med förhoppningsvis mycket valpbestyr.

Januari 15, 2012

Mjukstart fick det bli med bara deltagande en dag på My Dog. Malte och Moa fick äran att starta säsongen med utmärkt resultat. Malte showade runt i ringen och blev Bästa Hane och BIM, slagen av sin halvsyster i BIR:et. Moa gick i en stor championklass, fick excellent med CK och det var jättebra med tanke på konkurrensen. Nu tar vi några månader ledigt och kanske vi kan få lite vinterväder att njuta av.

November 7, 2011

Då var det dags för en tur till vårt grannland igen. Denna gången fick Malte stanna hemma och Shang gjorde Moa sällskap till Herning. Lördagen blev lååånnggg..... 3 timmar gick åt för att gå igenom 26 hundar då det var domaraspirant som även skulle klämma och säga sin åsikt som inte alla gånger stämde överens med domarens. De flesta var för stora och inget hanhundscert delades ut, bara 2 championhanar som fick excellent och CK. Tikarna föll mer i smaken, Moa fick excellent med CK men placerade sig inte i bästa tik. På söndagen vann Shang sin klass med excellent, CK fick vänta, domaren ville ha honom lite stabilare i sina rörelser. Moa excellent/CK och 3:a bästa tik med reservcert så det blir att besöka Danmark igen men det gör vi gärna, det är ett dejligt land ! Stämningen var härlig runt ringen och BM och jag hade två trevliga dagar men våra norska, svenska, finska och danska tibbevänner. Nu lägger vi ned utställandet och tar nya tag 2012.

September 19, 2011

Oslo bjöd på domarändring men vi chansade och åkte. Kajsa och jag fick en härlig dag,träffade många glada norrmän och vädret var på vår sida. Malte fick se sig slagen och missade certet denna gången, Moa slutade 2:a bästa tik med R-cert och R-Cacib,kanske inte det resultatet man hoppats på. Kajsa´s Misty vann sin klass och placerade sig som 4:a bästa tik så det får bli att ta en tripp till Norge längre fram för oss båda. TTS-specialen var en utställning med blandade resultat men Öland är alltid Öland, härlig miljö och go stämning med gemenskap runt ringen. Tibethund har jag bestämt att stå över detta år och jag önskar alla utställare en härlig dag och LYCKA TILL på årets långhårigaste utställning som den brukar kallas!

Augusti 7, 2011

Moa och Shang var anmälda 2 dagar i Ransäter. Shang vann sin klass båda dagarna med excellent, CK och R-cert på lördagen. Moa var BIM och fick Cacib på fredag och placerade sig som 3:a bästa tik på lördagen. Vi hade en härlig fredagkväll, god mat och trevligt sällskap. En eloge till alla "hundcampare" får vi ge , kl 23 var det tyst och lugnt och faktiskt att vi kunde sova ostört ända till kl 7 på lördagmorgon. TACK BM för att vi fick övernatta hos er, den login kan man inte klaga på. Värmlands Kennelklubb hade verkligen lyckats med denna 3-dagars utställning, utmärkt utställningsplats med stora ytor och allt flöt på. Dessutom var vädrets makter med dem åtminstone på fredag och lördag då vi var där. Nu tar vi det lugnt i några veckor och laddar för Oslo och TTS-specialen på Öland som ju alltid brukar vara en härlig upplevelse.

Juli 4, 2011

Rykande färsk nyhet ! "Shang" lyckades att ta cert och placera sig 2:a bästa hane på SKK:s utställning i Borås. TACK BM för att du visade honom så galant och Elisabeth för att du hand om honom så bra, alltid fin och välborstad. Tur att jag har tillgång till så bra handler och fodervärd, det är guld värt !!

Juni 22, 2011

Kort rapport om dorjiternas deltagande i utställningsringarna, resultaten har varit blandade men vi är överlag nöjda med vad Malte och Moa presterat. Malte kan numera titulera sig Svensk & Dansk champion, Moa avslutade med att bli BIR i Vänersborg. Nu tar vi semester och passar på att ta igen oss och njuta av sommaren och ta hand om vår lilla valp innan hon flyger ut. Någon utställning blir det mot slutet av sommaren så vi inte blir "ringrostiga".

Maj 8, 2011

Malte och Moa tog färjan över sundet och visade framtassarna i Hilleröd i Danmark. Malte fick det danska certet och R-Cacib, Cacib:et gick till en redan Int.champion så förhoppningsvis är även CACIB:et i hamn. Moa var inte riktigt i högform men fick excellent och CK och med tanke på att hon är "skendräktigt" och hellre velat vara hemma och gosa i sängen med "valparna" så är det med råge godkänt. Nu tar vi igen oss en vecka och laddar om till Tånga-Hed där det blivit en stor anmälningssiffra och det är alltid kul att få se många härliga tibbar.

April 5, 2011

Moa´s debut i championklass fick klart godkänt, excellent och CK på SvKTR utställning i Håslöv och samma resultat i Malmö dagen efter. Även Yin´s debut efter hennes operationer gick bra med excellent,CK och BIM veteran i Håslöv, SKK-utställningen var hon inte anmäld till och fick en välförtjänt vila. Uppfödargruppen i Håslöv blev Bästa grupp och BIS-grupp, TACK alla som hjälpte till och stannade kvar. Shang vann juniorklassen, excellent med CK i Malmö och Malte`s bästa placering denna helg var excellent, CK, R-CACIB och 3:a Bästa hane även detta i Malmö.

Jan 15, 2011

Utställningssäsongen startade som vanligt med My Dog i Göteborg och det var kul att vara tillbaka i ringen igen efter uppehållet tyckte både hundarna och jag. Första dagen deltog Shang som debuterade i juniorklass med resultatet 1:a, 2:a i klassen och HP, nästa dag 1:a,3:a i klassen och HP,det är jättebra med tanke på att Mässans lokaler, inkl nybonat golv som sken som "Sola i Karlstad", inte är de bästa att göra sin debut i officiella sammanhang. Malte var även med första dagen och var i god form, blev 2:a i championklass och 2:a Bästa Hane. Moa fick följa med båda dagarna, första dagen placerade hon sig som 2:a i öppenklass med CK domaren ville ha lite mer päls. Nästa dag tyckte domaren inte att pälsen var det viktigaste och hon vann öppenklassen med CK, i den hårda konkurrensen om certet drog Moa det längsta stråt och fick sitt sista cert och sitt championat, totalt placerad som 3:a Bästa Tik. Vi är jätteglada över hennes nya titel men nu blir det tufft att tävla mot alla vackra flickor i championklassen men vi skall göra så gott vi kan, det gör vi alltid !

Nov 1, 2011

Nu har vi bestämt att ta "time out" fram till My Dog. Lite trötta på utställning är vi och nöjer oss för den här säsongen vad gäller utställning. Eventuellt kan det bli någon träningsutställning för Shang som startar i juniorklass på My Dog. Moa som är i värsta pälsbytaråldern behöver odla päls inför debuten i öppen klassen och det är bara att se tiden an.

Okt 7, 2010

Tibethund är avklarad för denna gången och resultaten blev som väntat blandat. Shang överraskade BM och mig och blev BIM-valp, jättekul att han börjar förstå vad en utställning går ut på och kan visa upp sig till sitt bästa. Moa och Yin fick sina CK, Malte föll dock inte domaren i smaken men vi är inte ledsna för det då det var många välmeriterade hanhundar som mötte samma öde.

Sept 12, 2010

I Sofiero fick Malte äntligen sitt efterlängtade CACIB efter alla R-CACIB och blev BIM. Yin var på gott humör och blev 2:a i veteransklass med CK, kul då det gått lite upp och ner under sommaren då det antingen var för varmt för henne eller att hon varit skendräktig. Moa var inte riktigt domarens typ, blev 2:a i klassen dock utan CK. Även denna gång hade jag uppfödargrupp och nu gick det ännu bättre gruppen vann, stort tack till Lena och Anna-Lena deltog med Sally och Viggo. Efter en tidig morgon och ett regn som bara ökade i intensitet längtade vi bara hem så vi avstod från att gå in i stora ringen med gruppen, värmen och sängen hägrade mer. Nu är det några veckors vila och sedan är det Tibetund som väntar, en utställning som alltid är kul att vara på oavsett hur det går i ringen, det är en speciell atomsfär och en av årets höjdpunkter.

Aug 29, 2010

Specialen i Kallebäck var som vanligt välarrangerad och det blev en härlig dag med många glada tibbar och trevliga tibbeälskare. Yin, Malte, Moa skötte sig som vanligt och alla tre fick HP, Malte skulle naturligtvis vara värst och placerade sig som 4:a bästa hane. Lilla engelskan Kuma var också med och fick känna på atmosfären. Hon fick en bra kritik men placerade sig inte i den stora åldersklassen som hon gick i men vi är nöjda att hon ville visa upp sig och tycktes trivas bra i gänget. För en gång skull hade jag uppfödargrupp och till min stora förvåning blev gruppen 2:a med HP, jättekul med tanke på konkurensen. Vår nykomling Shang har också varit i farten på Västkustvalpen där Evelina visade honom fram till BIR, syrran blev BIM och det resultatet är vi alla nöjda med.

Juli 4, 2010

Kort rapport innan vi tar semester från utställningar. Jönköping avlöpte väl, Malte placerade sig båda dagarna i Bhkl och Moa tog Cert, R-CACIB och var 2:a i Btkl på måndagen. Borås var en "het" tillställning, Malte var den som tålde värmen bäst och placerade sig som 3:a i Bhkl, Moa och Yin var inte riktigt på "hugget" och det passar dem och oss andra bra med några veckors semester inför specialen i augusti.

Maj 27, 2010

Maj har varit en aktiv utställningsmånad för några av Dorjiterna. Malte, Moa och Yin har varit i farten. Malte´s bästa placering är BIR på SKK:s utställning i Larv, upprepning från förra året, Larv är kanske hans lyckoplats. Moa har placerat sig i Bästa tik klass på samtliga utställningar hon deltagit i med bästa resultat på TTS-specialen Munkfors där hon blev 2:a Bästa tik. Även Yin har fått visa framtassarna med bästa resultat i Tångahed där hon BIM-veteran och Reserv i Bästa tik. Även "Viggo" och Lena har varit i farten och tagit CERT och R-CACIB i Hässleholm, jättekul och stort GRATTIS! Nu tar vi det lite lugnt i några veckor och laddar batterierna för Internationell utställning i Jönköping då det förhoppningsvis är lite varmare och torrare.

Maj 2, 2010

Ett STORT GRATTIS till Kim och Kenzo som lyckades med bedriften att ta CERT och inte nog med det även blev BIR i Västerås, Moa är inte så lite avundsjuk på brosan.

Mars 21, 2010

Resultat Malmö Intenationella Utställning: Moa tog sitt första CERT och placerade sig som 4:a bästa tik, Malte 4:a i championklass och R-Bästa hane. Pappa Beckis var värst idag med sin 2:a plats i championklass och totalt 3:a Bästa hane. Jättekul att Moa fortsätter att visa framtassarna och att hon tycker att det är kul att bli fin och visa upp sig.

Januari 13, 2010

Malte, Moa och Yin har mjukstartat säsongen på My Dog om man nu kan kalla denna utställning för en mjukstart. Som vanligt var det mycket hundar, mycket att titta på och inte minst lägga pengarna på !! Resultaten för dorjiterna var klart godkända med Malte som placerade sig som bästa hane 4:a ena dagen och reserv andra dagen. På söndagen vann Moa juniorklassen med CK och slutade som reserv bästa tik, det är vi mycket nöjda med. Yin hade lite hög matchvikt och visade sig därefter så placeringen blev inte den allra bästa, bantning och motion står på menyn för hennes del kanske även för en marsipangrisälskare som jag!

September 7, 2009

Vi är jättestolta över vår lilla Moa som vid 10 mån ålder lyckas att bli BIR på TTS-specialen på Öland. Pappa Beckis fick se sig slagen denna dag men BIM är inte fy skam heller. Malte skötte sig och blev 3:a bästa hane, gamla Yin 2:a i sin åldersklass med HP. Lilla Milla, Moa:s syster, hade också en bra dag med 2:plac i klassen med HP, det tycker vi är jättekul.

foto Janne Andersson

September 4, 2009

Moa har fortsatt med att placera sig i Bästa tikklass trots sin ringa ålder och dessutom deltog hon i Västkustvalpen där hon blev BIG 2:a bland ett stort antal valpar. TACK BM för att du visade henne för mig. Malte var i Norrköping oxå och placerade sig som 2:a bästa hane med reserv-Cacib. Nu laddar vi för specialen på Öland, rapport kommer senare.

foto Anki Sjöberg

Juli 31, 2009

Kort rapport från ringen, Moas debut i juniorklass har gått över förväntan, vann sin klass och placerade sig som 4:a bästa tik i Borås och Köping. Helgen efter var det Malte och Yin som luftades, Malte BIR och Yin 3:a bästa tik och BIR-Veteran, tur hade vi med vädret oxå !

Juni 29, 2009

Moa har avslutat sin "karriär" i valpklassen med BIM på utställningen i samband med World Congress i Norge och veckan efter var det Borås där resultatet blev BIR. Nästa månad fyller hon 9 mån och då blir det allvar i juniorklass. Malte och Yin har också luftat sig lite i ringarna och vi är nöjda med deras placeringar, inte i topp men nästan.

Maj 10, 2009

Debut på SKK utställning i Larv för Moa, BIR-valp. Debut för Yin i Veteranklass, BIR-Vet, 2:a BT och som grädde på moset BIS 2:a ! Dottern Gus-Pa var på gott humör och trots friska vindar var svansen på plats, härligt. Naturligtvis skulle Malte vara värst och blev BIR. Det blev en minnesvärd dag trots blåst och det regnade ju alla fall inte !

April 25, 2009

Inoff utställning i Grästorp. Just, Gus-Pa och Moa var anmälda. Bilåkningen gick ganska bra denna gången för Moa som hade kompisar i buren som stöttning dessutom var ju BM och Elisabeth med i bilen oxå. Det blev en härlig dag, solen strålade i kapp med oss andra för resultatet kunde vi ju inte klaga på , Just BIR bland de vuxna och Gus-Pa BIM. Moa BIR-valp och efter en lång väntan på sluttävling avslutade hon det hela med att placera sig BIS-3! Hemresan gick galant och alla var nöjda trots att det blev en lång dag.

Mars 02, 2009

Vilken start för Moa i ringarna som lyckades charma domaren så att resultatet blev BIR och BIG 2:a, detta gav mersmak tycker jag och Moa säger detsamma för utställning var ju kul,värre var det med bilåkningen det får vi träna mer på för det var ingen höjdare !

Januari 09, 2009

My Dog avklarat. Pga den i mitt tycke alldeles för höga anmälningsavgiften nöjde jag mig med att endast anmäla Yin och Malte. Yin placerade sig med BM:s hjälp som 3:a bästa tik på lördagen och Malte blev 2:a bästa hane med R-Cacib på söndagen. Nu tar vi det troligen lite lugnt igen och startar upp säsongen i maj förutom någon liten valputställning för lilla Moa som träning inför kommande uppgifter, hon verkar dessutom tycka om att "visa upp sig" !

November 16, 2008

Gus-Pa,Just och Kuma har varit i farten på inoff utställning i Jennylund Bohus. Kuma var inte på humör för utställning men Gus-Pa och Just tyckte att det var helt rätt med denna aktivitet, BIR och BIM blev resultatet. Gus-Pa fortsatte showa runt och placerade sig 2:a i gruppen, jättekul tyckte vi och det verkade som om Gus-Pa höll med.

November, 2008

Tibethund var som vanligt en härlig upplevelse. Många vackra och välpresenterade hundar. Malte och Yin var anmälda i championklass och fick CK, helt ok i den hårda konkurensen. Nästa utställning var tänkt Växjö denna gången endast för Maltes del men vi bestämde oss att vara hemma och pussa på valpar istället. Detta var näst sista rapporten från för denna säsongen, Kuma, Gus-Pa och Just har en inoff utställning kvar men sedan tar vi ledigt till efter nyår och tar nya tag till My Dog.

September, 2008

Specialen i Alafors avklarad med blandat resultat. Yin och Malte skötte sig som vanligt och fick sina HP, det var vi nöjda med. Tyvärr fick utställningen avslutas lite abrupt för min det då 60 års kalas väntade och som tur är har man hjälpsamma vänner som tog hand om både hundar och packning STORT TACK för det !! Sommarsäsongen avslutades med Sofierutställningen där vi bjöds inte bara på härliga omgivningar i slottsparken utan också sol och dagen blev varm och skön trots en "svinkall" morgon. Resultaten blev av blandad karaktär, Malte höll sig framme som vanligt och placerade sig som 4:a i bästa hanhundsklassen. Nu är blir det paus i några veckor fram till Tibethund.

Juli, 2008

Världsutställningen och TDE-utställningen avklarad med bra resultar för alla Dorjiter som var med. Malte drog längsta stråt med excellent båda dagarna. Helgen efter showade han runt i Tvååker för första gången i championklass, 2:a bästa hane fredag och 3:a bästa hane lördag. Nu nöjer vi oss med att njuta av sommaren fast solen lyser med sin frånvaro men det är skönt att bara vara ledig och ha sovmorgon tycker vi alla.

Juni, 2008

Äntligen fick Malte sitt sista cert och blev dessutom bästa hane och BIM i Borås. Dessförinnan har Malte och Yin varit i farten och placerat sig bra både i sina klasser och i bästa hane resp bästa tik. Nu har vi bara helgen som kommer sedan blir det lite lugnt på utställningsfronten för Yins del i alla fall.

April, 2008

Tre ur teamet var fick följa med till TTS-Specialen i Dalarna, Malte som vann sin åldersklass med HP, Yin som var tvåa i sin åldersklass och slutligen 3:a Bästa Tik, jättekul. Lilla Gus-Pa saknade nog matte men gjorde bra ifrån sig ändå, höll svansen och gjorde sitt bästa, mer kan vi inte begära.

Januari, 2008

Malte och Yin var i farten på My Dog. Yin placerade sig 4:a i BTkl torsdag och reserv i BTkl på söndagen. Malte vann ÖKL båda dagarna med CK, var 4 bästa hane på torsdag och oplacerad på söndagen.

Nu tar vi julledigt och laddar för My Dog !

Sommaren har passerat och trots allt regnande har det varit några fina utställningsdagar. Malte har tagit 2 Cert till. Yin har debuterat 5 mån efter sin valpkull med bästa placering BIM i Sofiero och 4:a Bästa tik på Tibethund. Dottern "GusPa" blev 2:a med HP i sin klass endast 4 mån och 14 dagar gammal, skall bli kul och följa henne i framtiden. Säsongen avslutades med Stora Stockholm där Malte vann sin klass och placerade sig som 4:a i BHkl.

I början på juni var Kuma och Malte i Vänersborg och visade framtassarna. Kuma Bästa Valp, vilket kanske inte var så svårt då hon var ensam men hon skötte sig och var på strålande humör, det var matte nöjd med. Malte fortsatta om tidigare, vann sin klass, tog sitt andra Cert och placerade sig som 4 bästa hane strax efter pappa Beckis, det var matte ännu nöjdare med. Nu har vi semester i några veckor från utställandet och återkommer med mer rapporter längre fram.

Tånga Hed avlöpte ganska bra med bra placeringar i varje klass, bäst gick det som "vanligt" för Malte som vann sin klass med CK.

Liten rapport från TTS-Specialen Hässleholm, Malte 3:a och Sho-Ku 4:a i deras respektive klasser. Bäst gick det för lilla Sally som kom 2:a i sin klass med HP, GRATTIS Anna-Lena det gjorde ni bra. Nu tar vi nya tag till nästa utställning som blir i Tånga-Hed 2 juni.

edit

Edit - History - Print - Recent Changes - Search
Page last modified on December 19, 2022, at 02:38 PM